3 gode tandplejevaner

Vores tænder er et af de vigtigste redskaber, vi har. De skal gerne kunne følge os så meget af vores liv som overhovedet muligt. Har du brug for tips til, hvordan du kan optimere din tandpleje? Så læs med her, hvor vi har samlet tre gode tandplejevaner, der sikrer sunde og flotte tænder.

Husk dit tandlægetjek

Du er måske træt af at høre det, hvis du ikke just er fan af at tage til tandlæge, men det er altså virkelig vigtigt, at man husker at få tjekket tænderne mindst én gang om året hos sin tandlæge. De kan nemlig opdage eventuelle problemer, inden de har eskaleret til et punkt, hvor de enten er svære eller helt umulige at fikse. Hvis tandlægebehandlinger gør dig nervøs, så tænk på, at jo oftere du besøger tandlægen for at undgå tandproblemer, jo mindre sandsynlighed er der for, at du pludselig skal ind og have foretaget en behandling. Læs mere om tandlægebesøg her.

Børst tænder korrekt

Kan du huske den gang, du skulle tage tandbørste-kørekort i folkeskolen? Det er der en rigtig god grund til, at man gør. Det er nemlig slet ikke ligegyldigt, hvordan man børste sine tænder. Her er en lille påmindelse om, hvordan tandbørstningen helst skal foregå:

  1. Rens mellem tænderen inden tandbørstning enten med mellemrumsbørste eller forsigtigt med tandtråd.

  2. Brug en blød tandbørste med tætte hår og en tandlægeanbefalet tandpasta.

  3. Husk 2x2x2-reglen: børst tænder to gange dagligt i to minutter med to cm tandpasta.

  4. Kom rundt alle steder både på indersiden og ydersiden.

Det kan hjælpe at lave en rutine, hvor du systematisk kommer grundigt igennem tandbørstningen morgen og aften.

Varsom med mad

Vær påpasselig med madvarer, der har højt syreindhold, da det kan forsage syreskader i tænderne. Det samme gælder sukker, som omdannes til syre i munden. Brug gerne sugerør, når du drikker sodavand.