3 grunde der kan gøre, at du bør overveje en Vaccine mod helvedesild

Helvedesild er et udslæt, som kan give store gener hos dem, der bliver smittet med det. Det starter ofte som influenzalignende symptomer, men senere optræder et rødt og brændende udslæt. Hos langt de fleste, som bliver smittet med helvedesild, går det over efter et par uger – men mens det står på, er det ofte særligt smertefuldt. Der er udviklet en Helvedesild-vaccine, og denne artikel gennemgår 3 situationer, der gør, at du bør overveje at gardere dig mod Helvedesild smitte.

Din alder kan være afgørende

Selvom helvedesild kan smitte folk i alle aldre, stiger risikoen for at blive syg med alderen. Helvedesildsvaccinen, som du kan få hos Trekantens vaccinecenter, er godkendt til folk som er i 50års-alderen. Hvis du er over 50, vil sandsynligheden for at få langvarige smerter værre større, hvorfor du bør overveje en vaccine, hvis du er i denne aldersgruppe.

Nedsat immunforsvar

En faktor, som har stor betydning for risikoen for at få diagnosen efter helvedesildssmitte, er dit immunforsvar. Hvis du for eksempel er eller har været i et kræftforløb, har HIV eller bliver behandlet med immundæmpende medicin, kan du overveje, om du bør modtage en vaccine mod helvedesild for at forebygge en eventuel tilstand.

Samtidig er det en forudsætning for at blive smittet med helvedesild, at man har haft skoldkopper – så har du aldrig haft skoldkopper, er du fri for at bekymre dig om helvedesild og vaccine.

Dit eget behov

En sidste ting, man bør overveje, før man modtager en vaccine mod helvedesild, er ens eget behov. Det er vigtigt at mærke efter, hvad du er tryg i. Hvis du er utryg og vil have det bedst med en vaccine, samtidig med at du lever op til kravene for at få vaccinen, kan det være en fin idé at konsultere din praktiserende læge og tale med dem om det.