5 gode råd til sundt hår

Alle ønsker et flot og sundt hår, men mange begår fejl, når de passer og plejer deres hår. Det handler nemlig ikke bare om at bruge de dyreste hårprodukter. Det handler i høj grad om at skåne håret for unødvendige overbelastninger og pleje det på den rigtige måde, inden skaden overhovedet sker.

Vær ekstra forsigtig, når håret er vådt

Dit hår er allermest skrøbeligt, når det er vådt. Det har nemmere ved at knække og blive slidt, så her skal du passe ekstra godt på det. Du skal helt undgå at gnide dit hår tørt med et håndklæde. Det kan nemlig betyde kruset og tørt hår. I stedet bør du bruge et microfiber håndklæde eller en gammel t-shirt og langsomt kramme håret. Det suger vandet ud af dit hår uden at du skal hive og trække i det. Det er en meget mere skånsom måde at tørre håret på – og så bliver håret faktisk også hurtigere tørt.

Børst håret korrekt

Den måde, du børster dit hår på, har en afgørende betydning for, hvordan dit hår ser ud. Det anbefales, at du redder dit hår med en bred kam, når du er i badet og har enten balsam eller en hårmaske i håret. Det blødgør håret og gør det lettere for dig at redde håret ud. Når du kommer ud fra badet, behøver du ikke redde dit hår igen. Når du i stedet skal redde håret, når det er tørt, anbefales det, at du benytter en børste med tynde og lange børstehår. Du bør starte med spidserne med lette strøg og så arbejde dig op – ellers kan du hurtigt risikere at dit hår knækker og bliver svagt. Håret har generelt mest behov for at blive børstet i spidserne, hvor knuderne opstår. Håret bliver hurtigt fladt og fedtet, hvis du gentagne gange kører børsten oppefra og ned flere gange.

Lad være med at vaske håret hver dag

Mange begår den fejl, at de vasker håret hver eneste dag. Det kan give en tør og irriteret hovedbund, og endda også hårtab. Det er meget bedre kun at vaske håret 2-3 gange om ugen, så de naturlige olier i dit hår kan beskytte din hovedbund og bidrage til hårets sundhed. Hvis du begynder at vaske håret sjældnere, vil du i begyndelsen opleve, at dit hår hurtigt bliver fedtet. Det er dog kun imens håret tilpasser sig din nye vaskerutine. Her kan du dog med fordel benytte en tørshampoo, som kan reducere og absorbere det fedtede lag i din hovedbund.

Blive klippet regelmæssigt

Dit hår har bedst af at blive klippet ca. hver anden måned, så du kan holde det sundt og uden spaltede spidser. Spaltede spidser og ødelagt hår kan nemlig ikke reddes eller repareres. Med en regelmæssig klipning hver anden måned kan du undgå at få spaltede spidser, som med tiden vil spalte opad i hårstråene – og jo længere håret spalter opad, jo mere længde skal du have af. Vi kan anbefale, at du tager forbi denne frisør i Kolding.

Tag de rigtige vitaminer

Det er ikke klipning og god hårpleje, der giver dig et sundt og smukt hår. Dir hår optager nemlig næring og vitaminer fra den mad, du spiser. Hvis du mangler vitaminer, vil du derfor hurtigt lægge mærke til, at dit hår er kedeligt, svagt og tørt. Gode vitaminer til håret er bl.a. vitamin B, C og E. De hjælper mod hårtab og får håret til at gro hurtigere og stærkere. Derudover anbefales det også, at du drikker 8 glas vand om dagen for at holde dit hår stærkt, sundt og ordentlig hydreret.