5 kæmpe fordele ved akupunktur, som du skal kende

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform, der er forankret i traditionel kinesisk og japansk medicin. Den er blevet meget populær i vesten, ikke som erstatning for medicinsk behandling, men som et supplement i forbindelse med mange forskellige gener, ubehag og smerter. Akupunktur har nemlig vist sig at være en yderst effektiv behandling for mange forskellige problemer i hverdagen, og det kan således hjælpe dig med at få en højere livskvalitet. I denne artikel fremhæver vi blot 5 kæmpe fordele ved behandlingsformen.

1. Det hjælper med at reducere smerter

Det kan umiddelbart lyde underligt, at man skal stikkes med ganske tynde nåle for at slippe af med smerter i kroppen – men det er altså sandt. Det er placeringen af de tynde nåle, der bidrager til at reducere smerter, og det gælder enhver form for smerte, lige fra menstruationssmerter til smerter på grund af dårligt blodomløb. Akupunktur kan endda hjælpe dig med at håndtere smerter fra forstuvninger og brud. Nålene i sig selv forårsager ingen smerte og efterlader ingen mærker på kroppen. Du skal altså ikke lade en skræk for nåle stoppe dig fra at høste fordelene ved akupunktur.

2. Det reducerer stress og angst

Stress og angst er desværre meget almindelige problemer, som mange mennesker står over for dagligt. Det er derfor vigtigt at man husker at slappe ordentligt af. Akupunktur kan hjælpe dig med at reducere stress og angst – og i mange tilfælde kan det endda være mere effektivt end massage. Akupunkturnålene hjælper nemlig til at afbalancere kroppens energi og hjælper med at genskabe kroppen til en tilstand af afslapning. Det kræver dog lidt flere sessioner af reducere stress og angst markant, men det er det hele værd.

3. Det hjælper mod søvnløshed

Hvis du har svært ved at falde i søvn om aftenen, så kan akupunktur hjælpe dig på vej til drømmeland. Søvnløshed skyldes nemlig ofte stress og angst, så når det bliver reduceret med akupunktur, får du også nemmere ved at falde i søvn. Akupunktur bekæmper også mentale eller kemiske ubalancer forårsaget af følelser, der kan forhindre en god nattesøvn. Akupunktur bidrager altså til at du hurtigere falder i søvn, og det vil samtidig også forbedre din søvnkvalitet.

4. Det reducerer allergiske reaktioner

Allergiske reaktioner er desværre meget almindeligt, især psoriasis, eksem eller dermatitis. De kan godt behandles, men den er kun midlertidige. Det er problemer, der gang på gang vil dukke op igen. Akupunktur har vist sig at være et fantastisk supplement til denne behandling og bidrager til at øge dets effektivitet.  Det er dog vigtigt at du konsulterer din læge, inden du tilføjer akupunktur til din behandling.

5. Det hjælper ved kræftbehandlinger

Der følger desværre mange ubehagelige bivirkninger med kræftbehandlinger, bl.a. opkast, svimmelhed og svækkelse af immunsystemet. Akupunktur kan hjælpe dig med at reducere disse bivirkninger – foruden selvfølgelig at reducere både smerter og lindre angst. Akupunktur bidrager til at regulere immunsystemet og reducerer ubehag forårsaget af kemoterapi. Husk dog altid at konsultere din læge, inden du tilføjer akupunktur til din igangværende behandling.

Vil du gerne prøve akupunktur og slippe af med alle dine gener og smerter? Vi kan anbefale akupunktur i Vanløse hos Isisklinikken.