7 fordele ved at drikke kaffe

Kaffe er den mest populære drikkevare. Det er ikke kun i Danmark, men i hele verdenen. Kaffe er noget de fleste mennesker drikker hver dag, og heldigvis for det, så er kaffe faktisk en sund ting at drikke, da den indeholder et højt niveau af antioxidanter og har god næring, som har den gavnlig effekt at mindske flere alvorlige sygedomme. 

Kaffe giver dig energi og gør dig klogere

Normalt drikker man kaffe om morgen, fordi man har et lavt energiniveau når man lige kommer ud af sengen. Kaffe indeholder koffein, som giver dig et godt energiboost, så du kan komme i gang med dagen, eller fortsætte dagen. Måske du skal være vågen hele natten, så er kaffe også en god drikkevare, så man ikke føler sig træt og uoplagt. 

Du taber dig af kaffe

Kaffe sætter din forbrænding igang i kroppen, hvilket især er godt, hvis du gerne vil tabe dig. Koffeinen øger dit stofskifte med 3-11%. 

Forbedre din fysisk ydeevne 

Drik en kop kaffe inden du skal ind og dyrke sport. Koffeinen i kaffen stimulerer dit nervesystem, og øger også dit adrenalin i blodet, så du kan præstere bedre til sport, løb eller kampsport. 

Indeholder vitaminer 

Drikker du bare en enkel kop kaffe, får du både vitamin B2, Vitamin B5, Vitamin B3. Jo mere du drikker, jo flere vitaminer får du. 

Mindsker risikoen for type-2 diabetes, alzheimers, og demens

Mennesker der drikker kaffe har 23-50% mindre risiko for at udvikle diabetes type 2, og det gælder bar ved at man drikker 1 kop kaffe dagligt. 

Det samme gælder med alzheimer og damen. Den sygdom rammer normalt mennesker over 65 år gamle, og der er desværre ingen medicin der kan modvirke eller hjælpe. Men kaffedrikkere har 65% lavere risiko for at få en alzheimers sygedom. 

Kaffe er godt for din lever

Vores lever arbejder dejligt for at vi kan fungere, Her i blandt styrer den vores blodsukker, hormoner, producerer galde og sorterer blodet for affaldstoffer mm. Noget sygedomme kan medføre at man får en skrumpelever. Kaffe er netop godt imod skrumpelever, og her er det undersøgelser hvor man har drukket minimum 4 kopper kaffe dagligt. 

Kaffen gør dig glad og skaber hygge

Kaffe er en god måde at møde nye folk på, at samles med folk, og generelt så er det et godt fællestræk. Mange hygger nemlig om en god kop kaffe, og det gør en glad. Faktisk er kaffe godt hvis man er deprimeret. Kaffe skaber nærvær og hygge omkring sig.