Bliv fri for bumser!

Bumser opstår når vores hud producerer for meget fedt. Der er bogstavelig talt opstår er, at vi har nogle kirtler i huden, som hedder talgkirtler. Talgkirtlerne producerer fedt til huden, som huden har brug for af beskyttende lag. Men hos nogen, så begynder talgkirtlerne at producerer for meget fedt, og den overskydende fedt, tilstopper vores porer, og så er det der opstår en bule, som bliver til en bums. 

Især i teenageårene, ser man talgkirtklerne gå helt amok. Der er fordi, at kroppen begynder at producere et mandtligt hormon, både hos drenge og piger, som går ind og påvirker talgkirtlerne produktion af fedt i huden. Når man er teenager, er det skident at man går op i hvordan man ser ud, og derfor er det de færreste, som står og bruger cremer morgener og aftener. På et tidspunkt, reducerer talgkirtlerne sin produktion igen. Men det er individuelt hos menneske til menneske, hos nogle tager det lang tid, men hos andre tager det ganske kort tid. 

Det kan du gøre

Hvis du gerne vil dine urenheder til livs, eller bare gøre noget godt for din hud, så er det ikke forsent. Det behøver ikke at koste dyrt, og når man kan se en forskel, og ser færre urenheder, så vil man også få bedre selvværd. Det du skal gøre er, først og fremmest, at rense din hud. Din hud bliver påvirket af luften, som også er fyldt med støv og snavs. Hver morgen står du op, og renser din hud med en cleanser på en vatrundel. Når din hud er helt ren, så påfører du en fugtighedcreme. En creme skaber nemlig fugt til din hud, så dine porer ikke bliver tilstoppet i løbet af dagen. Du kan eventuelt påføre en fugtmaske, hvis der er tid til det, hvis du har meget tør hud, så kan du smøre en god olie på huden.

Om aftenen gør du det samme. Altså renser din hud med en cleanser. Ofte vil du kunne se hvor beskidt din hud er, ved at kigge på vatrundellen efterfølgende. Inden du går i seng, så smører du dit ansigt ind med en god natcreme. En natcreme indeholder mere fugt end en almindelig dagscreme. Fordi nat-cremen skal kunne fugte din hud hele natten. Hvis du vågner op om morgenen og din hud stadig er fedtet, så kan det være fordi, at det er natcreme der ikke er absorberet helt ind i huden, eller fordi din nat-creme ikke er tiltrækkelig for din hud, og derfor har din hud procederet fedt i løbet af natten. Du kan eventuelt kontakte en hudspecialist, for at få bug med problemet.