Derfor er massage godt for dig

Massage er ikke ligefrem en ny behandlingsform, men der er masser af fordele forbundet med det. Det kan bl.a. afhjælpe muskelspændinger, trætte og ømme muskler, arbejdsskader, spændingshovedpine og meget mere. Listen er meget lang, når det gælder fordele, og det er også grunden til at massage kun bliver mere og mere populært. I denne artikel holder vi fokus på, hvorfor massage er godt for dig.

Massage har en positiv effekt på fysiske smerter

Regelmæssige massagebehandlinger har vist sig at lette smerter fra f.eks. sportsskader, hovedpine og gigt. Det er primært ved at løsne op for stive muskler og stimulere blodcirkulationen – og ved at påvirke de mange nervebaner, som sender velværesignaler til hjernen, når huden bliver rørt. Massagebehandlinger er også kendt for i sig selv at være smertedæmpende, idet nervebanerne, der sender smertesignaler bliver hæmmet. Der er altså mange fysiske smerter og gener, der kan afhjælpes med regelmæssig massage.

Massage kan hjælpe ved stress, angst og depression

Massage har ikke kun en helende effekt på kroppen og fysiske smerter og ubehag. Det har faktisk også en positiv virkning på bl.a. stress, angst og depression. Undersøgelser fra Touch Research Institute har vist at ved at påvirke kroppens biokemi, kan massagebehandlinger virke lindrende på stress, angst og depression. Massagebehandlingerne viste sig faktisk at sænke kortisolniveauet hos 500 personer med helt op til 53 % – og samtidig steg niveauet af afslappende og glade hormoner.

Massage har en positiv effekt på blodtryk og immunforsvar

Massagebehandlinger har også vist sig at have en positiv effekt på både blodtryk og immunforsvar. En undersøgelse fra University of South Florida har bevist, at blot 10 minutters massage tre gange om ugen kan sænke blodtrykket hos personer, der ellers lider af forhøjet blodtryk. Massage er som tidligere nævnt også med til at mindske niveauet af stresshormoner, som ellers kan have en negativ indflydelse på immunforsvaret.

Massage er altså en behandlingsform, der kan hjælpe i forbindelse med mange både fysiske og psykiske smerter og ubehag – og massagebehandlinger er derfor en behandlingsform, der kan være gavnlig for langt de fleste mennesker, hvis ikke alle. Er du interesseret i at prøve massage? Vi anbefaler at du prøver massage i Kolding hos Kropsfundamentet.