Derfor er massage godt for dit helbred

De fleste af os kan vist godt blive enige om, at vi godt kunne trænge til en massage i ny og næ. Det er jo ren afslapning, ikke? Massage kan dog meget mere end blot hjælpe dig med at slappe af efter en hård dag. Der er nemlig mange sundhedsmæssige fordele, som du kan nyde godt af, når du bestiller tid til massage regelmæssigt – og naturligvis kun, hvis du bestiller tid hos en professionel massør.

Vi har taget en snak med Cityfys Wellness, som tilbyder massage i Randers, Herning og København, og de har fremhævet følgende sundhedsmæssige fordele ved massage.

Bedre blodkredsløb

Hvis du har svært ved at koncentrere dig eller holde varmen, så kan det være, at dit blodomløb er problemet. Massage bidrager til at stimulere blodcirkulationen og sætter gang i hele kredsløbet. Blodet transporterer ilt og næringsstoffer rundt i hele kroppen, og samtidig kasserer den affaldsstoffer. Hvis kredsløbet ikke fungerer optimalt, kan kroppen ikke skille sig af med de stoffer, den ikke skal bruge.

Mindre hovedpine og migræne

Hvis du døjer med hovedpine eller endda migræne, så ved du, hvor hæmmende det kan være i din hverdag. Massage kan dog afhjælpe både hovedpine og migræne, igen gennem blodkredsløbet. Det kan nemlig være med til at øge blodtilførslen til hjerne, og det kan betyde, at du på sigt kan slippe af med den irriterende hovedpine.

Smukkere hud

Det er ikke kun indvendigt at du vil opleve fordele. Massage kan nemlig også bidrage til at du bliver sundere udadtil. Når blodcirkulationen stimuleres, forbedres blodforsyningen til hudens celler, så de får mere næring. Det kan give dig en sundere og smukkere hud, og du kan opleve f.eks. mere farve og glød. Huden kan også blive strammere og glattere på lang sigt, så du faktisk kan holde alderstegnene for døren, hvis du går til massage regelmæssigt.

Færre smerter

Det er ikke unormalt at have ondt et sted, f.eks. ømme muskler efter træning eller smerter i ryg- eller nakke efter en dårlig nats søvn eller lange dage foran skrivebordet. Regelmæssig massage kan være med til at lette smerter fra både sportsskader og almindelige smerter. Det bidrager til at sænke niveauet af inflammation, så musklerne kan komme sig hurtigere og er mindre ømme.

Mindre stress

Stress er en folkesygdom, så det er vigtigt at vi alle sammen husker os selv på, at vi skal slappe af en gang imellem. Et forhøjet niveau af stresshormoner påbegynder nemlig en dominoeffekt af skadelige virkninger på både krop og sind, og det kan ende i en dyr stresssygemelding. Det er derfor vigtigt at man tager sig tid til at slappe af, og her kan massage være en kæmpe hjælp, især fordi man tager en time ud af kalenderen til kun at fokusere på sig selv.