Derfor skal du have fat i et badesæde

Badesæder er vigtige for personer, der har svært ved at stå selv, imens de er i bad. Badesæder giver folk et sikkert sted at sidde, mens de bader, hvilket kan hjælpe dem med at undgå at glide og falde.

Personer med mobilitetsproblemer og / eller ledsmerter kan opleve, at brugen af et badesæde gør det lettere og mere behageligt at bade, og dét er guld værd.

Læs mere om, hvorfor du skal have fat i et badesæde i artiklen herunder.

Større frihed og uafhængighed

Et badesæde kan give dig større frihed og uafhængighed.

Hvis du har svært ved at stå oprejst i brusebadet, kan et badesæde hjælpe dig med at føle dig mere sikker. Du vil dermed kunne bade uden at være afhængig af støtte fra andre.

Du vil kunne bade selvstændigt, hvis du har mobiliteten til det. Der kan være tilfælde, hvor du skal have hjælp fra en professionel hjælper, men det rutinemæssige brusebad kan du sandsynligvis selv klare, hvis du investerer i et sæde til brusekabinen.

Forbedret sikkerhed

Brugen af et badesæde kan også gøre det mere sikkert at bade.

Hvis du glider og falder på det hårde underlag, så kan du komme grueligt til skade. Særligt hvis du i forvejen har en skade eller har dårlige led. Fald på badeværelset kan ske, men de kan være farlige for os alle og særligt for de af os, der er mere skrøbelige. Derfor bør sådanne fald forebygges.

Hvis du har svært ved at stå, kan et badesæde gøre det nemmere for dig at tage et brusebad uden at være bange for at falde. Hvis du er interesseret i at finde et ordentligt badesæde til dit badeværelse, så kan du finde et via internettet. Her kan du søge på sæde til brusekabine eller badestol til brusekabinen.

Reducerer smerte og ubehag

Hvis du har ledsmerter eller mobilitetsproblemer, kan brugen af et badesæde gøre det mindre smertefuldt at bade. Du undgår – ved at bruge et badesæde – at belaste dine ben og dertilhørende led og sener mere end højst nødvendigt.  

Når du har smerter, er det vigtigt at gøre, hvad du kan, for at mindske dit ubehag. Et badesæde kan hjælpe dig med at gøre netop det. Du kan sagtens finde badesæder, der både er komfortable at sidde på, men som også er pæne at se på.

At gå i bad bør være en ting, som du forbinder med komfort og afslapning, men hvis du har svært ved at stå selv, så opnår du sandsynligvis ikke den komfort og afslapning, som du har brug for. Det er netop i den anledning, at badesædet kommer ind i billedet.