Det skal du være opmærksom på ved køb af kontormøbler

Kontormøbler er et af de absolut vigtigste elementer på ethvert kontor. De forkerte kontormøbler kan nemlig bidrage negativt til opfattelsen af arbejdsmiljøet – og i værste tilfælde endda give smerter i ryg, nakke og hoved. Det er derfor meget vigtigt, at man investerer i nogle ordentlige møbler til kontoret for at sikre de bedst mulige arbejdsforhold. Vi har her samlet nogle punkter, du bør tage med i overvejelserne, når du skal til ud at investere i kontormøbler.

Funktionalitet

Når du skal købe kontormøbler – uanset om der er tale om borde, stole eller noget helt tredje – er det vigtigt, at du tager funktionaliteten i betragtning. Hvad skal møblerne bruges til? Mangler du opbevaringsmøbler? Så skal du overveje, om det I skal opbevare skal vises frem i f.eks. reoler eller gemmes væk i f.eks. skabe eller skuffer. Har du brug for borde? Så skal du overveje, hvor store de skal være og om de f.eks. skal have hæve/sænke-funktion. Har du brug for kontorstole? Så er der mange overvejelser forbundet med det. Skal det være stole med eller uden armlæn? Skal det være med høj eller lav ryg? Du kan her med fordel tage dine medarbejdere med på råd. Det er jo trods alt dem, der skal bruge det meste af deres tid med disse kontormøbler til dagligt.

Komfort

Selvom funktionalitet selvfølgelig er vigtig i forhold til, hvad man skal bruge møblerne til, så er komfort altså det allervigtigste punkt på listen. Hvis du gerne vil sikre maksimal komfort for dine ansatte, bør du investere i især to specifikke møbler til kontoret: 1) et hæve-/sænkebord og 2) en kontorstol med mange indstillingsmuligheder. Bordet og kontorstolen er de to elementer, som de ansatte bruger allermest og det er derfor ikke her, du skal spare. Et hæve-/sænkebord gør det muligt for de ansatte at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. Det kan styrke de ansattes sundhed markant. Det kan bl.a. øge blodcirkulationen, nedsætte og forebygge risikoen for skader i ryg, nakke, lænd, skuldre og ben og så kan det faktisk også øge koncentrationen. En kontorstol med mange indstillingsmuligheder er også en kæmpe fordel, når man har mange forskellige ansatte. På den måde kan hver enkelt medarbejder indstille stolen efter deres ønsker og behov for at undgå skader i løbet af dagen.

Design

Komfort er selvfølgelig det absolut vigtigste element, når det kommer til at vælge de rigtige kontormøbler, men det betyder altså ikke, at design skal tages helt ud af ligningen. Det er nemlig muligt at finde kontormøbler, der både er funktionelle, komfortable og samtidig ser godt ud. Det kan gøre en verden til forskel at vælge kontormøbler, der er tidløse, da du så ikke skal bruge tid på at skifte dem ud hele tiden. Derudover er det generelt også en god idé for selve æstetikken, at du vælger de samme kontormøbler til hele kontoret – ellers kan kontoret hurtigt komme til at se rodet ud og det er ikke ligefrem professionelt.