Døjer du med delte mavemuskler?

Har du lige født? Eller er det måske ved at være noget tid siden at du fik en lille ny til verden? I hvert fald kan begge dele være årsagen til at du døjer med delte mavemuskler. Delte mavemuskler kaldes også for rectus diastase, og kan vise sig på flere måder. Måske du kan mærke at du nærmest kan ligge nogle fingres afstand mellem dine mavemuskler på midten, eller kan det være du er helt blød i midten af maven og har en fornemmelse af at den går indad. Begge dele kan være lige frustrerende, men der hjælp at hente for at mindske rectus diastase. Der findes mange øvelser til at afhjælpe problemet, og du kan finde flere øvelser til rectus diastase her, og endda få dem prøvet ad.  

Få aktiveret hele din indre kerne

Målet for øvelserne til rectus diastase, er skabe en samspil mellem musklerne i din mave og bindevævet, som kan inddrages i din daglige træning. Det er essentielt både at få aktiveret kroppen samtidig med at bækkenbunden aktiveres samtidig. Derfor er det vigtigt at have fokus på dit åndedræt da bækkenbunden konstant arbejder sammen med dit åndedræt. Når du opnår denne aktivering mellem bækkenbund og åndedræt, kan du hjælpe din indre kerne på vej til et stærkere dig.

Det behøves ikke at være kedeligt og svært

Øvelserne til rectus diastase behøves ikke føles som en sur pligt i hverdagen. I forvejen er dit liv som mor travlt, men du kan nemt inddrage baby i din øvelser, blandt andet ved nogle løft fra kroppen eller over hovedet med en stabil holdning. Det altså kun fantasien som sætter grænser for dit valg af øvelser. Træningen behøves ikke at tage mere end maksimalt 20 minutter, og på den korte tid har du lavet en god investering på den lange bane. Held og lykke med øvelserne!