Døjer du med hårtab?

Er du en af dem som måske døjer med hårtab i en tidlig alder? Så kan dette måske være årsagen. Grunden til du lider af hårtab kan nemlig være at du lider af en uforudsigelig sygdom kaldet alopecia. Alopecia er en sygdom som både kan ramme mænd og kvinder, og som meget simpelt gør at man taber håret. Alder har ingen betydning i dette tilfælde. Man kan faktisk nærmere sige det er en hudsygdom, da det er kroppen eget immunforsvar, som angriber hårfolliklerne. Dette betyder igen  meget simpelt af hårvæksten går i stå, hvilket er årsagen til dit hårtab. Sygdommen har dog udviklet sig, hvilket betyder den i dag findes i flere forskellige variationer, hvor alopecia er en af de mest udbredte. På den måde man nogle gange kan se man måske har det er at man punktvist lider af hårtab på hovedet. Hårtabet rammer de fleste forskelligt i forhold til størrelsen og omfanget. Man kan faktisk komme til det punkt at man grundet sygdommen mister alt hår på hele kroppen, hvilket er den fuldendte alopecia kaldet alopecia universalis. Alopecia har det oftere med at ramme de personer, som er i slægt med nogle som har autoimmune lidelser. Det ville for eksempel være diabetes eller lupus blot for at nævne to. Som sagt så betyder det intet om man er mand eller kvinde, eller hvilket alder man er i. Dog er det sådan at de fleste opdager de første tegn på hårtab i 20 års alderen.

Alopecia? hårtab

Det er i dag ikke blevet muligt endnu at kurere alopecia, hvilket betyder mange fortsat må lide af hårtab på kroppen. Heldigvis findes der andre muligheder for at få håret tilbage. Hvis du føler denne sygdom er en stor belastning for dig, så vil det kunne hjælpe dig af anskaffe sig en paryk. Det er faktisk således at du kan søge om et tilskud til en af kommunen, da det er en funktionsnedsættelse, da sygdommen er konstant.

Find din parykløsning hvis du døjer med hårtab

Der findes mange forskellige parykløsninger, hvor du for eksempel kan vælge parykker som er lavet kun til dig. Ja, du hørte rigtigt. Du kan nemlig selv “designe” din paryk omkring hvilken type hår du har. Så som du kan høre, så selvom du lider af hårtab, så er der utrolig mange muligheder for at rette op på dette, hvis det irriterer dig. Så lad ikke hårtab stoppe dig, men blot søg nye veje!