Du bruger din shampoo forkert

Lider du af tørt, fedtet eller beskadiget hår? Så er det ikke nødvendigvis fordi du bruger en forkert shampoo. Det kan også skyldes, at du anvender den forkert.

Shampoo er et produkt, som indgår i den daglige rutine for de fleste mennesker. Alligevel er der mange, som ikke bruger deres shampoo korrekt. Og det er vigtigt, hvis man ønsker at passe på sit hår.

Sådan skal du bruge din shampoo

Det er først og fremmest vigtigt, at du ikke vasker dit hår med shampoo alt for ofte. Hyppig hårvask udtørrer nemlig håret og kan give kløe og rødmen i hårbunden. Det er som udgangspunkt rigeligt at vaske sit hår 1-3 gange om ugen. Husk at skylle dit hår grundigt.

Hvis du har langt hår, er det en fordel at sætte håret op efter du har vasket det. Det vil bidrage til, at dit hår bliver glattere, blødere og nemmere at frisere. Når du friserer dit hår, er det desuden vigtigt at anvende en god hårbørste, som ikke skader håret. Børst dog ikke håret for hyppigt, da hyppig børstning ligeledes kan beskadige håret.

Vælg en god all-around shampoo

Der findes et væld af forskellige typer shampoo, som alle har forskellige fordele og ulemper. Det kan derfor være lidt af en jungle, at finde den rigtige shampoo. Nogen shampooer har fokus på duft, velvære og luksus, mens andre har fokus på at forebygge tørhed, ødelagte spidser eller problemer med hovedbunden.

Hvis du er på udkig efter en shampoo, der kan lidt af det hele, kan du med fordel vælge en shampoo fra Kerastase. Shampooerne fra Kerastase både beskytter og plejer dit hår, samtidig med at dit hår bliver blødere og mere glansfuldt. Shampoo fra Kerastase er særligt velegnet til tørt og fedtet hår, men kan bruges af alle hårtyper – langt som kort og tykt som tyndt.