Er champagne sundt? Her er 5 gode grunde til at drikke champagne

Champagne er en lækker drik, som stammer fra Frankrig, hvor den stadig produceres den dag i dag. Champagne forbindes ofte med eksklusivitet og store fejringer, og du har derfor sikkert drukket champagne til både bryllupper, nytårsaftener og lignende.

Men champagne behøver ikke være noget, du kun nyder ved specielle lejligheder. Champagne kan også blive en del af hyggelige stunder i din hverdag på samme måde som vin.

Champagne er jo lækkert, og så er der faktisk også en række sundhedsmæssige fordele ved at drikke champagne – med måde naturligvis.

Godt for fordøjelsen

Hvis du gerne vil have en undskyldning for at drikke mere champagne, kan du starte med at påpege overfor dine venner og familie, at champagne er godt for fordøjelsen.

Champagne har en positiv virkning på mave-tarmkanalen, hvor champagne stimulerer udskillelsen af dårlige stoffer.

Sænker niveauet af blodkolesterol

Et højt kolesteroltal er en anden ting, et glas champagne i ny og næ kan hjælpe dig med. Et højt kolesteroltal kan lede mange dårlige ting med sig, og derfor er det vigtigt, at du holder øje med netop dit kolesteroltal.

Godt for blodtrykket

I små mængder kan champagne hjælpe til at normalisere dit blodtryk, hvis du har et højt blodtryk. Husk dog ikke at drikke for meget, da champagne ellers vil have den stik modsatte effekt – præcis ligesom alle andre typer af alkohol.

Godt huden

Det er ikke kun indvendigt, at champagne kan give dig en hjælpende hånd. Også dit udseende kan få et boost med hjælp fra champagne. Helt konkret kan champagne virke helbredende på huden og pleje den, hvis du påfører den i eksempelvis ansigtet.

Roligere nerver

Spændinger i dit nervesystem er en anden ting, champagne kan hjælpe dig med. Spændinger vil dog kun frigives efter længere tids moderat brug af champagne.