Få svar på tre typiske spørgsmål om tandimplantater her

22. december 2021

Det er ikke mange dage siden, at regeringen sammen med sine støttepartier kom med et nyt udspil til finansloven. Et af de store debatemner har siden været gratis tandlæge for de helt unge, i alderen 18-21. Det viser i høj grad, at der er et stigende fokus på tandsundhed herhjemme i Danmark, og derfor er der også flere og flere, der vælger at få lavet tandimplantater. Der kan dog være mange forskellige ting, som man helt sikkert bør overveje, før man tager en så stor beslutning. Er du en af dem, der overvejer at få tandimplantater, så bør du læse med, for vi gennemgår både hvad tandimplantater egentligt er, hvem der kan få det, samt tandimplantater pris

Hvad er tandimplantater?

Skulle du stå i den uheldige situation, at du mangler en tand eller to, så er tandimplantater løsningen. Et tandimplantat er nemlig en erstatning for en normal tand, og modsat eksempelvis et gebis så sidder tanden helt fast, og hverken kan eller skal tages ud. I dag er man oven i købet så langt fremme, at man slet ikke kan se forskel på tandimplantater og rigtige tænder, og du kan derfor roligt få et tandimplantat uden at bekymre dig, om andre kan se forskel. 

Hvad koster det?

Der er ingen tvivl om, at tandlægebehandlinger i Danmark har fået et dårligt ry, for at være ekstremt dyre. Man har hørt skrækeksempler på, at folk har fået en regning mod de hundrede tusinde, for hvad de troede var en mindre tandrettelse. Men det er altså langt fra tilfældet. For det første er det slet ikke så dyrt, og for det andet kan du se alle priser på forhånd på eksempelvis Tandww.dk. Her kan du finde en oversigt, der ganske fint fortæller om hele processen, samt hvad alle de enkelte dele af behandlingen koster. Og slutteligt kan du se, at det tilsammen koster omkring 12.000 kroner, og her skal du naturligvis huske at det er en investering for livet – og hvis du så er medlem af Danmark, som rigtig mange danskere er, så får du tilskud, og behandlingen kommer derfor helt ned omkring 10.000 kr.

Hvem kan få det?

Det er ikke alle, der bør få tandimplantater og derfor bør man altid rådføre sig med sin tandlæge, inden man beslutter sig. Derfor får du også en gratis konsultation hos Wølund & Wolf. Heldigvis er det muligt for langt de fleste danskere at få implantater, men det er dog vigtigt, at knoglekvaliteten er som ønsket. Hvis ikke den er det, gennemgår de naturligvis også alternativer til implantater med dig.