Forebyg unødige åreknuder samt blodpropper i benene

Med den stigende alder følger desværre også en stigende bunke af opståede eller mulige skavanker. Det er selvfølgelig heldigt nok, at man ældes, men de fleste ville nok gerne spares for de mange komplikationer, der medfølger. Du behøver dog ikke vente, til problemet er opstået. Du kan med rette forebygge det.

Støttestrømper kan reducere din risiko gevaldigt

Det forholder sig sådan, at blodpropper og åreknuder er noget, du bliver mere og mere udsat for at danne med alderen. Det er dog ikke noget, som mange stræber efter at have. De kan forårsage meget skade og flere senfølger, hvis du er heldig. Derfor vil du sandsynligvis gøre en del for at undgå, at du bliver den næste i familien med de problemer. Hvis du vil forebygge det på en måde, hvor du ikke vil lægge overdrevet mærke til det i hverdagen, kan du købe støttestrømper.

Støttestrømper til rejser

Støttestrømper kan nytte i mange tilfælde – altså ikke kun, hvis du er ældre. Det er en god idé, hvis du er bekymret eller har fået det anbefalet af lægen, at du bruger støttestrømper på længere flyveture. Flyveture øger nemlig risikoen for dannelsen af åreknuder og blodpropper. Også hævelse af ben på en flyvetur af længere varighed kan støttestrømper forebygge eller minimere. Til flyveture eller generelt rejser er der udviklet specielle støttestrømper. De kaldes typisk rejse- eller flyvestrømper.

Støttestrømpebukser til gravide

Gravide kan derudover drage nytte af støttestrømper. De kaldes oftere støttestrømpebukser, da de er en smule længere end almindelige støttestrømper. Støttestrømpebukser forebygger ligeledes åreknuder – ikke kun midlertidigt, men også på længere sigt. Du vil reducere din personlige risiko for udvikling af åreknuder i benene også fremadrettet, hvis du bruger støttestrømpebukser under din graviditet for at afhjælpe det selvsamme. Det er jo uanset situationen, at man helst vil være åreknuder samt blodpropper foruden.