Gadgets der kan booste din træning

Der kommer hele tiden flere og flere træningsremedier på markedet, og det kan være svært at vurdere, hvilke produkter der er pengene værd. Hvis du er faret lidt vild i junglen af træningsprodukter, får du her et par tips omkring de mest populære af slagsen.

Træning handler groft sagt kun om én ting. At nedbryde muskler så kroppen kan genopbygge dem igen. Hver gang du nedbryder noget muskelvæv, bliver kroppen lige en anelse stærkere efter genopbygningen. Dette gælder dog kun, hvis du giver kroppen tid til at genopbygge de ødelagte muskelfibre. Derfor er restitution en afgørende faktor. Det er også produkter omhandlende din restitution, som vi nu vil se nærmere på.

Foamroller, massagebold og massagepistol – hvad er forskellen?

Hvis vi starter med foamrolleren, så kan den bedst beskrives som en aflang cylinder. Den bruges ved at rulle den ømme muskel henover cylinderen, som så øger blodgennemstrømningen til området. Massagebolden fungerer lidt på samme måde, men den rammer mere specifikke dele af kroppen. Foamrolleren er altså god til de store muskler, mens massagebolden generelt er bedre til de små. Fælles for disse er dog, at de er temmelig smertefulde. Massagepistolen kan bruges til både små og store muskelgrupper, og er langt mindre smertefuld. Til gengæld er den dyrere, selvom du i dag kan købe forholdsvis billige massagepistoler på nettet.

Hvordan bruger jeg en massagepistol?

Massagepistoler øger på samme måde blodgennemstrømingen til området – nøjagtig ligesom foamrolleren og massagebolden. Den øgede blodgennemstrømning gør, at musklen hurtigere kan opbygge sig selv efter et hårdt træningspas. Du bruger massagepistolen ved at køre den let henover musklen. Det kan være alt fra læggen, låret og ballen til underarmen. De forskellige typer hoveder gør nemlig, at massagepistolen kan bruges på store dele af kroppen. Skal massagen være hårdere eller blødere, kan du skrue henholdsvis op og ned for massagepistolens styrke.