Gem de nedbrydelige og grimme tanker væk

Har du en tendens til at hele tiden at tale dig selv ned? Lægger du kun mærke til alle de negative ting? Du er ikke alene om dette. Der er mange danskere som går rundt og bøvler med lavt selvværd. Især mange unge mennesker døjer med det lave selvværd. Både i de store byer som København og Aarhus men også i resten af landet.

Dem der lider af dårligt selvværd, finder man ofte i dårligt humør, da de hele tiden har nogle negative tanker og følelser omkring dem selv flyvende, som er enormt drænende på sigt. Det kan være gentagende tanker såsom ”han er alt for god til mig”, ”jeg er ikke lige så pæn og klog som de andre” og ”hvorfor vil de overhovedet være venner med mig”.

Man nedbryder simpelthen sig selv lidt efter lidt. Der er ikke en hurtig løsning på at få et godt selvværd. Det kræver tid og bearbejdelse. Første skridt på vejen er at kontakte en ekspert på området – psykolog lavt selvværd.

Simple og gode øvelser

  • Husk at rose dig selv. Start i det små hvis det er svært. Inden du går i seng så nedskriv tre gode grunde til hvorfor du kan være stolt af dig selv.

  • Lad være med at sammenligne dig selv med andre hele tiden.

  • Find frem til dine styrker. Virker dette som en vanskelig opgave? Så få venner og bekendte til at nedskrive fem gode styrker ved lige præcis dig.

  • Accepter at du ikke kan styre hele verden. Du vil begå fejl – det vil vi alle komme til. Det handler om at acceptere og lære af dem. Lad være med at hænge dig i fejltagelser, træk på skuldrene og kom videre.

  • Træd ud af din komfortzone. Selvværd kan isolere en – træd ud i verden og snart vil du opleve hvor fantastisk du er.