Gode råd til bedre nattesøvn

19. maj 2023

Søvn er kroppens vigtigste medicin, men heldigvis findes der mange råd og tricks til en bedre søvn, hvis du lider af søvnbesvær eller har svært ved at falde i søvn. Der er faktisk overraskende mange ting, som du selv kan gøre for at forbedre din nattesøvn. Læs med herunder og få vores bedste tips og tricks til, hvordan du opnår det bedste grundlag for en god søvn. Ellers bliv klogere på din søvn her!

Skab et godt sovemiljø

Først og fremmest er en af de vigtigste grundlag for en god nattesøvn et godt miljø i soveværelset. Allerførst skal du have et soveværelse, som du altså kun benytter til søvn. Det er vigtigt, at du for eksempel ikke bruger dit soveværelse til at arbejde i, da din krop vil forbinde værelset med arbejde, og derved vil kroppen have svære ved at falde til ro. Ydermere er det vigtigt for en god nattesøvn, at du sover i et mørkt rum med en temperatur på omkring 16-18 grader. Kroppen vil altså bruge unødvendig energi i et rum med en lavere eller højere temperatur.

Ingen alkohol, kaffe og te efter klokken 14

Indtager du alkohol, kaffe og te efter klokken 14 kan disse med stor sandsynlighed forværre din nattesøvn, da kroppen dermed kan have svære ved at falde til ro. Prøv derfor at undgå koffein, sort te og alkohol inden sengetid, hvis du har svært ved at falde i søvn.

Det kan også være en rigtig god idé at sørge for at din mobiltelefon ikke befinder sig i dit soveværelse, så du ikke bliver fristet til at kigge på mobilen lige inden sengetid eller hvis du vågner om natten.