Hvordan vælger man den rette psykoterapeut?

Har du besluttet, at du vil søge hjælp hos en psykoterapeut? I så fald er det vigtigt, at man vælger den rette. Der er nemlig stor forskel på de mange psykoterapeuter.

At vælge den rette psykoterapeut er dog lettere sagt end gjort. Det kan nemlig være svært at skelne dem fra hinanden, hvis man ikke ved, hvilke faktorer man skal have fokus på.

Dette vidner dog blot om, hvor vigtigt det er, at man tager sig god tid til at vælge. En forhastet beslutning kan nemlig medføre, at man ender med at vælge den forkerte psykoterapeut.

Spørg ind til uddannelse

Det vigtigste i forbindelse med valget af en psykoterapuet er, at du sørger for at spørge ind til uddannelse. Selvom mange tror det, er det nemlig ikke alle psykoterapeuter, der faktisk har en uddannelse.

At være psykoterapeut er nemlig ikke en beskyttet titel. Det betyder, at alle kan åbne en klinik og tage imod klienter, uden at have en særlig uddannelse eller erhvervserfaring.

For at sikre, at du ender med at vælge en dygtig terapeut, er det vigtigt at vælge en person, der har en uddannelse, der beviser, at han eller hun faktisk ved, hvad psykoterapi drejer sig om.

Føler du, at der er den rette kemi?

Når du skal sætte dig hos en terapeut og åbne op om dig selv, er det vigtigt, at du føler, at der er den rette kemi. Derfor er det ikke nok at have fokus på uddannelsen.

Er du eksempelvis på jagt efter en psykoterapeut Fyn, er det en god idé at tage en kort samtale med flere terapeuter, så du kan få en fornemmelse af dem.

Når det kommer til kemi, er der ikke noget, der som sådan er rigtigt eller forkert. Derfor er det op til dig selv at vurdere, om du mener, at det føles som det rette.

Fokuser ikke for meget på prisen

Enhver psykoterapeut kan sætte sin egen pris. Derfor er det svært at give et svar på, hvad det koster at gå til terapeut. Hvad der dog kan siges er, at du ikke skal fokusere for meget på pris.

Ganske vist har det økonomiske aspekt en vis betydning for de fleste, men det er vigtigt, at det ikke får lov til at afgøre dit valg.

Der er nemlig op til flere andre ting, der er markant vigtigere at have fokus på. Blandt andet er det vigtigere at sikre, at der er god kemi, og at terapeuten har en reel uddannelse.