Hvorfor vikingetidens kostpyramide er god for dig

Vikingerne havde en kost, som i dag ville blive betragtet som ganske sund. Som dygtige søfolk nød de en lang række fisk og skaldyr, som gav dem det nødvendige protein og omega-3-fedtsyrer. De spiste også mejeriprodukter fra køer, geder og får, som gav dem calcium til stærke knogler. Frugt og grøntsager var tilgængelige i de varmere måneder, mens konserverede fødevarer såsom syltede kål og tørrede frugter blev nydt i de kolde årstider. Kød fra husdyr og vildtlevende vildt gav ekstra protein, men var ikke en væsentlig del af deres kost, som var mere plantebaseret end man umiddelbart skulle tro. Dog var fisk og skaldyr en stor del af kosten og en af de ting, som var med til at gøre vikingerne til et sundt og stærkt folkefærd. Hvis du vil vide mere om vikingerne generelt, så kan du med fordel læse med i denne artikel og finde inspiration.

Hvem var vikingerne?

Når man taler om vikingerne, så er det ofte nødvendigt at præcisere hvem de var. Langt fra alle mennesker der levede i vikingetidens Skandinavien, var vikinger. I stedet var størstedelen farmere, fiskere og håndværkere af forskellige slags. De var også et utroligt kreativt folkefærd, hvilket understreges af de mange arkæologiske fund, rundt om i Skandinavien. Det har endda inspireret mennesker i dag, hvilket kan ses på https://norsestyles.com/, som er en hjemmeside med fokus på forskellige former for kunst, kultur og håndværk, inspireret af vikingetiden og dens forskellige former for håndværk, kunst, musik og kultur. Så hvis du er fascineret af denne specielle periode i historien, så er den hjemmeside du vil kunne lide.

Hvordan har vikingerne påvirket de moderne samfund?

Mange folk fra forskellige lande, har fået øjnene op for de skandinaviske lande af forskellige årsager. Den nordiske kunst og kultur, samt de mange forskellige designere indenfor forskellige genrer, har alle sammen været med til at sætte Skandinavien på verdenskortet. Vikingerne har selvfølgelig også en andel i denne interesse og fascination af Skandinavien, hvilket må tilskrives succesfulde tv-serier som ”Vikings” og ”The Last Kingdom”. En af de områder hvor man virkelig ser vikingernes indflydelse, er i den stigende popularitet af viking/nordisk-inspireret musik, tøj og tatoveringskunst, som man ser rundt omkring i verden. Vikingerne rejste ud af Skandinavien og opdagede nye lande og etablerede sig nye steder, ligesom i dag, hvor den Nordiske kultur, igen påvirker verden omkring os – både tæt på men også på den anden side af jordkloden.