Når god stil skaber bedre selvtillid

Man siger, at klæder skaber folk. Og der er noget om snakken. For i dag er vores personlige påklædning meget væsentlig. Den er nemlig afgørende for både de signaler, som vi sender – men også for måden vi passer ind på.

Tøj har siden den post moderne æraværet med til at lade grupper identificere sig i deres subkulturer og vise tilhørsforhold. Ikke kun i negativ forstand som hos bander, men også hos f.eks. personer, der dyrker samme musikalske fællesskab eller tilsvarende. Dermed er tøj, sko og accessories med til at diktere vores identitet og repræsentere værdier.

Sådan er det faktisk stadig. Din beklædning er et aktivt valg, som er tillagt tanker og afspejler din person. Det ved man godt, og især herremoden blander det mondæne med det rå, som har referencer til mere hårde subkulturer og identitetsskabelse.

Sådan kan mænd skabe en maskulin person

Mænd i dag bruger særligt deres beklædning til at udtrykke maskulinitet. F.eks. er t-shirt med rockbands en måde at udtrykke maskulinitet på. Men i hverdagssammenhænge fungerer den beklædning ikke altid, hvorfor andre modetendenser bliver bragt i spil. Her er særligt herresmykker et middel, som giver god mening. F.eks. kan bankmanden eller ejendomsmægleren sagtens leve op til branchens normer om pæne bukser og skjorte, men samtidig bære et herresmykke, der signalerer noget råt og maskulint. Det kunne f.eks. være en halskæde med en boksehandske eller en pistol i. Her kommer maskuline symboler til udtryk og sætter personlighed på personen. Interesseret i denne type smykker? Se halskæderne på denne side, hvor du finder masser af inspiration til looket.

Det er naturligvis ikke kun halskøder til mænd, men også ringe, armbånd og andet, der kan bruges til at sætte gang i modspillet til det klassiske tøj. Det vigtige er, at man blander det pæne med mere rå materialer som f.eks. stål og læder – eller symboler som førnævnte boksehandsker, patron eller måske et kranie eller andet.

På den måde arbejder man med kontraster, der ikke bare skaber personligt præg, men en fed dynamik i outfittet.