Okklusionstræning med okklusion bånd

Ønsker du at komme i form og få stærke muskler? Leder du efter en ny form for styrketræning? Så er okklusionstræning måske det rette for dig.
Med okklusionstræning får du en effektiv træningsmetode, som er et fornuftigt alternativ til styrketræning. Okklusion er netop udførelse med lav belastning og mange gentagelser iført okkluisonsbånd. Det er yderst effektivt til både muskelopbygning og genoptræning. Den helt store fordel er, at du kan træne med meget lav intensitet. Med okklusion aflaster man også led og dermed nedbringer risikoen for skader. Træning med okklusion bånd er meget anvendt til at opbygge muskelmasse f.eks. efter en skadesperiode. Okklusion er blevet en utrolig populær træningsform – og dette gælder både i træningscentre og som hjemmetræning. Det er også meget populært inden for videnskaben, idet undersøgelser viser, at træning med okklusion bånd utroligt effektivt kan stimulere muskelvækst, selvom der trænes med vægte helt ned til 20% af 1RM. Okklusion er, med andre ord, utrolig gavnlig for dig, der har været skadet, og som ikke kan håndtere særligt tunge belastninger, men som stadig ønsker muskelvækst.
Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her alt udstyr til okklusion.

Hvordan virker træning med okklusion bånd?
Hvis du undrer dig over, hvordan træning med okklusion bånd kan være så effektivt, så er det simpelt. Tilbageløbet af dit blod bliver afklemmet af de særlige okklusion bånd. Således sker der en ophobning af afiltet blod i de muskler, du træner. Denne blodophobning samt de iltfattige forhold skaber et utroligt stressende miljø for din arbejdende muskel, og derfor opnår du et utroligt voldsomt pump samt udmattelse i muskulaturen. Denne høje udmattelsesgrad samt det metaboliske stress er med til at simulere dine musklers vækst – også selvom der ikke bliver gjort brug af tung belastning. Af netop denne grund er træning med okklusion bånd utroligt sikker men ligeledes yderst effektiv.
Man tror at okklusion er for dem, der ønsker at træne ben og arme, men okklusion kan sagtens have en positiv effekt på eksempelvis bryst, baller og ryg. Det er altså en træningsform, som du med god grund kan forsøge dig med.