Operationer, der kan forbedre din hverdag

Plastiske operationer er ikke kun for rige mennesker, der vil ændre deres udseende. De er også for dig, der har gener, som ikke er livstruende, men som generer din hverdag.

Her kan du læse om nogle af de operationer, du kan overveje, hvis du lider under problemer, der hverken er helt kosmetiske eller reelle sygdomme. Konsulter altid din læge, før du beslutter dig, og hør hvilke muligheder, der er for dig.

Skæv næseskillevæg

Det er slet ikke sikkert, du er klar over det, hvis du har en skæv næseskillevæg, men det kan faktisk være årsagen til mange ting, der påvirker din hverdag.

Skæv næseskillevæg er for eksempel nogle gange årsagen til snorken eller vejrtrækningsbesvær. Hvis du ofte er snottet eller har svært ved at få vejret, selvom du er i god form, kan dét være tegn på skæv næseskillevæg.

For andre er en skæv næseskillevæg slet ikke noget, de nogensinde lægger mærke til. Men hvis du oplever problemer med din næse, fx ubehag under en podning under Corona-pandemien, er det en god idé at kontakte din læge og blive undersøgt.

Operation for skæv næseskillevæg er ganske ufarlig, og det kan både forbedre din nattesøvn og vejrtrækning. Din læge kan fortælle dig mere og vejlede om den videre proces.

Tunge øjenlåg

Hvis du ofte synes, det er svært at holde øjnene åbne, betyder det ikke nødvendigvis, at du er træt hele tiden. Nogle mennesker har øjenlåg, der er tungere end normalen. Det gør det svært at holde øjnene åbne, så snart du er bare den mindste smule træt, og kan blive en gene i hverdagen.

Tunge øjenlåg er arvelige og kan udvikle sig senere i livet i takt med, at du vokser. Kontakt din læge, hvis du oplever det som et problem i din hverdag.

Fjernelse af arvæv

Fjernelse af arvæv er en kosmetisk operation og en smule anderledes end de to andre på listen. Men for nogle mennesker er ar årsagen til lavt selvværd. Kosmetiske operationer kan lige så meget være for dit eget velbefindende, og de kan hjælpe dig med at blive mere tilpas i dit skind.

Det kan også være, du vælger at få fjernet et ar, fordi vævet buler ud fra kroppen. Det kan nemlig være en gene, når du tager tøj af og på, hvis neglene bliver fanget i det. Kontakt din læge for at lære mere om dine muligheder.