Sådan får du et liv uden smerter

13. september 2021

Mange danskere døjer med forskellige smerter – nogle er kroniske og andre kommer og går, men ens for alle smerter er, at det aldrig bidrager med noget godt. Når du har smerter, er du begrænset i dit liv og bevægelse. Vi kender alle sammen, hvordan smerter føles – måske du har ondt i ryggen eller nakken, som gør, at du altid har smerter, når du bevæger dig eller smerter i et knæ, som gør, at du ikke kan løbe, som du elsker. Et liv med smerter, er et liv med begrænsninger, og hvilket liv er det? Det mindste man kan gøre for sig selv, er at undersøge muligheder for at få et liv uden smerter ved at lære lidt om smertevidenskab.

Hvad er smertevidenskab?

Smertevidenskab kan lyde som et ukendt begreb, men hvis vi prøver at dele ordet op, så ved vi alle sammen, hvad smerter betyder, og med videnskab har vi utrolig meget viden indenfor et specifikt område. Så begrebet ”smertevidenskab” fortæller, at der simpelthen er dybt specialiserede mennesker, som har gjort det til en videnskab at forske og dygtiggøre sig indenfor, hvordan man slipper af med smerter.

Den perfekte behandling

Har du også prøvet alle mulige former for behandling af en kronisk eller vedvarende smerte, men ikke har fundet den rigtige behandling endnu? Så giv smertevidenskab en chance. Her blander man mange forskellige specialister blandt andet fysioterapeuter og kandidater i idrætsvidenskab, som ved at blande deres forskellige viden både teoretisk og praktisk forhåbentlig kan fjerne eller lindre dine smerter. Er du ikke helt overbevist om, det er noget for dig, så vil jeg bare spørge dig ”Hvad har du at miste. Du har jo allerede daglige smerter?”. Så hvis du ønsker at blive endnu klogere på, hvad smertevidenskab egentlig er, og hvad det kan gøre for dig, så læs mere om smertevidenskab her.