Sådan sikrer du luftkvaliteten i dit hjem for en bedre sundhed

De fleste mennesker opholder sig meget i hjemmet, hvorfor det naturligvis er vigtigt at skabe sig gode rammer derhjemme, som indbyder til hygge og afslapning. Men en godt hjem handler ikke bare om at vælge nogle gode møbler og putte nogle flotte farver på væggene.

Luften i dit hjem har nemlig også en stor betydning for dig daglige velvære, og selvom det er noget, du måske ikke tænker så meget over i det daglige, så kan luften i dit hjem faktisk føre til sygdom hos dig og din familie, hvis luften ikke er god. Det kan eksempelvis lede til diverse luftvejssygdomme og andre lidelser, hvis du opholder dig meget i en bolig med skimmelsvamp.

Der er således ikke unormalt at finde spor af bl.a. skimmelsvamp i en bolig. Det er ikke noget, du nødvendigvis kan lugte eller på anden måde mærke på luften, men dagligt ophold i et lokale med skimmelsvamp er en af de ting, der kan få store konsekvenser for dit og din families helbred.

Men hvordan finder du ud af, om luften i din bolig er sund at opholde sig i? Det kan du gøre ved at få foretaget luftprøver i din bolig, som kan afsløre, om der er noget, du skal bekymre dig om.

Sådan får du taget en luftprøve i dit hjem

Luftprøver i din bolig kan tages af en virksomhed, som har specialiseret sig i at tage og analyserer luftprøver. En medarbejder vil således komme forbi dit hjem og tage en simpel luftprøve, som fragtes tilbage til virksomhedens laboratorie, hvor luftprøven kan testes og analyseres.

På laboratoriet kan virksomheden foretage utroligt præcise målinger af luften i dit hjem, og det kan derfor præcist siges, om der er problemer med skimmelsvamp eller andet skidt i din bolig, som du skal være bekymret for.