Sådan holder du motivationen oppe under vægttab

Hvis du er i gang med et større vægttab, er det noget, som kan være rigtigt svært. Selvom man måske kan se, at der sker fremskridt, kan det altså til tider stadig være svært at vedligeholde motivationen. Læs videre her for at finde ud af, hvordan u kan holde motivationen oppe under et vægttab.

Vej ikke dig selv hver dag

Der er mange ting der kan gøre, at man kommer til at miste motivationen en smule, når man er i gang med et vægttab. En af dem, er hvis man hver morgen stiller sig på vægten. Det vil nemlig til tider vise, at man måske har taget en smule på – og dette er helt normalt. Hvis du ikke har en vægt derhjemme, kan du finde personvægte her.

Du kan i stedet overveje at vælge en bestemt dag i ugen, det kunne for eksempel være mandag, hvor du vejer dig. På den måde vil du kunne se de reelle fremskridt, som du laver, fremfor at veje sig selv hver dag, og måske blive skuffet. At veje sig selv er dog på ingen måde et krav, når du er i gang med et vægttab – du kan også blot kigge dig i spejlet, hvis du gerne vil se de fremskridt, som du laver.

Giv ikke op, fordi du afviger fra den sunde kost

Når man er i gang med et større vægttab, kan man sommetider komme ind i en alt-eller-intet mentalitet. Dette gør også, at hvis man kommer til at afvige fra den sunde mad, som man ellers har spist, mister man motivationen fuldstændig.

Det er i stedet bedre at finde en balance, så du ikke begrænser dig selv. på den måde vil der nemlig ikke være noget mad, som er ”forbudt” – du vil i stedet kunne finde en balance, som du kan vedligeholde.