Sådan kan du komme i gang med at træne

Du kender måske godt det øjeblik, hvor du har aftalt med dig selv, at du skal ud og træne om en time. Men så kommer der lige det gode afsnit af den serie, som du ser, og så bliver sofaen pludselig alt for svær at komme væk fra. Det kan være meget svært at skulle i gang med at træne efter en lang pause, og det kan være ret svært at overskue både mentalt, men også fysisk. Kroppen er ikke vant til at skulle træne, så derfor bliver det også lidt ekstra hårdt i starten. Men heldigvis bør det hele gerne blive lettere med tiden. Vi giver dig nogle gode råd til at komme i gang.

Start langsomt

Der er ingen grund til at presse dig selv for meget. For at gøre det nemmere for dig selv, kan det være, at du skal have hjemmeudstyr, så du ikke føler dig utilpas ved ikke at kunne det samme i fitnesscenteret, som du kunne engang. En vægtstang 15 kg er måske lige det, som du skal tage i brug, og så kan du stille og roligt komme i gang med at træne igen. Du synes sikkert også stadig, at det er meget sjovt, men det er klart, at det kan være svært med motivationen til tider.

Motiver dig selv (eller få andre til det)

Hvis du absolut ingen motivation har, så kommer du nok aldrig rigtigt i gang med træningen. Det kræver, at du har en eller anden lyst til noget, der driver dig frem. Det kan være alt muligt. Måske har du længe overvejet at lave noget i hjemmet, og så kan det være din motivation. Plexiglas til at lave noget i hjemmet, kan du aftale med dig selv om, at det vil du gøre ligeså snart, at du er inde i en træningsrutine.