Sådan styrker du dine knæ

18. juni 2022

Knæene er vigtige for din krop. For hvis du går rundt omkring, som de fleste gør, så vil knæene også tage en daglig belastning. Det vil langt henad vejen være fint, for det er trods alt det, de er der for. Alligevel oplever mange dog også at få knæproblemer. Det vil tit ske, fordi knæene ikke er stærke nok til at klare den belastning, man udsætter dem for. I nogle tilfælde laver man simpelthen en forkert bevægelse, i andre tilfælde kan man forebygge det ved at styrke knæene.

Kom godt over en knæskade

Hvis du har en knæskade, er det selvfølgelig nærliggende at forsøge at styrke knæet. For det er vigtigt, at du kommer på den anden side på en god måde. Det vil altså sige, at du skal gøre lidt ekstra for dine knæ.

Et knæbind kan være en god idé. For med sådan et får dit knæ ekstra støtte, når du bevæger det. Det er ikke beregnet til at blive brugt hele tiden. Det kan dog være en støtte, mens knæet endnu heler.

Og så er restituering i øvrigt en blanding af hvile og brug. Du kan på den ene side ikke bare ligge stille og ikke bevæge benet, medmindre det er pålagt af din læge. På den anden side må du heller ikke overanstrenge knæet. Det er altså en balancegang, der handler om at styrke knæet.

Træning af knæene

Hvis du vil forebygge skader, kan træning i øvrigt være en god idé. Der er flere forskellige former for træning, du kan foretage dig, hvis målet er at styrke knæet.

Grundlæggende vil styrketræning være en god idé. Her styrker du i høj grad musklerne omkring knæet. På den måde er der altså mere til at tage belastningen. Det er med til at forebygge skader.

Det er bare vigtigt, at du laver øvelserne korrekt, så der ikke opstår skader.