Sådan vælger du de rette fodboldstøvler

At vælge de rette fodboldstøvler kan være lidt af en kunst – i hvert fald hvis du ikke bare går efter, hvad der er pænt at se på, eller hvad du føler dig komfortabel i. Generelt har du flere spørgsmål, du kan stille dig selv, hvis du ønsker at finde de fodboldstøvler, der rent praktisk egner sig bedst til de forhold, du spiller under. Fx hvilken overflade du spiller på, og hvad positionen på fodboldbanen er.

Passer knopsystemet i dine fodboldstøvler til underlaget?

Hvad det første angår, skal du sikre dig, at skoens knopsystem passer til den type bane, du nu spiller på. Skal du spille på en våd græsbane, var det fx ideelt med fodboldstøvler med såkaldt Soft Ground (SG) knopsystem. Skal du spille indendørs, skal du vælge en model uden knopper på sålen, og har du brug for ét par sko til at bruge på flere slags udendørs underlag, så vælg nogle Multi Ground-sko.

En målmand og en kantspiller har ikke ens behov

Og hvad din position på banen gælder, så skifter det, hvilke støvler du skal bruge, alt efter om du fx er målmand eller kantspiller. Er du målmand, så er det vigtigere, at du har fuld kontrol over bolden, end at du spæner hurtigt over græsset, og derfor er nogle støvler med lidt vægt i klart at foretrække her. Hvis du er kantspiller, ønsker du omvendt at kunne bevæge dig hurtigt fra A til B i en let støvle.

Stort udvalg inden for former og farver på støvler

Udseendet på støvlen spiller en lille rolle, da det selvfølgelig er sjovest at spille i noget, der både er praktisk og flot. Fodboldstøvler kan du heldigvis finde i et væld af farver, former og materialer. Du behøver altså ikke vælge præcist de samme støvler som sidemanden for at få noget, der virker godt.