Skæve tænder? Voksne kan også få tandretning

Måske har du oplevet på et tidspunkt som barn, at der var nogle af de andre børn i din klasse, som begyndte at få bøjle på. Måske har du sågar selv på et tidspunkt i løbet af barndommen haft bøjle på. Skæve tænder er nemlig ofte noget, der bliver gjort noget ved i løbet af barndommen. Derfor er det måske også fristende at tro, at det kun er børn, der kan få ordnet deres bid. Sådan er det bare ikke, for de kan du faktisk hele livet. Derfor kan du måske også rettet på dine skæve tænder.

Snak med din tandlæge

Hvis du går og er i tvivl om, hvad der skal gøres ved dine tænder, så kan det være en god idé at snakke med din tandlæge om det. Dette er nemlig netop en person, som kan undersøge dig og finde frem til nogle af de muligheder, der vil passe dig bedst.

Det er selvfølgelig ikke kun din tandlæge, der skal tage en endelig beslutning, og derfor kan det også være en fordel, at du sætter dig lidt ind i de forskellige muligheder, allerede inden du tager den snak med tandlægen.

Tandretning kan også være for voksne

Hvis du efter barndommen vil have ordnet dit bid, så er det naturligvis også vigtigt, at du finder frem til en løsning, som passer til dig og din nuværende situation. Det er for eksempel ikke sikkert, at du vil synes om en bøjle, som konstant sidder på tænderne og ser påfaldende ud.

Find en form for retning af tænder voksen, som kan passe dig.

Det kunne for eksempel meget vel være en løsning som Invisalign, som du ville få mest glæde af. Så vil folk nemlig ikke komme til at se meget til, at du forsøger at få et mere lige bid. Du kan ovenikøbet tage det af og på.