Sundhed skal også være sjovt

Begrebet sundhed florerer alle steder og er ofte sammenkædet med helt bestemte kropbilleder, livsstile eller idealer. Men sundhed handler ikke kun om sund mad og fitness for alle pengene.

For når sundhed bliver en jagt efter at se ud som veltrænede mænd og kvinder på Instagram eller i modeblade, så risikerer man at blive usund. Det skal forstås på den måde, at det hurtigt kan blive en stressende kamp, hvis man har urealistiske forventninger. Sundhed bør i stedet være at leve almindeligt sundt, have sindsro og gøre ting, som man bliver glad af.

Nyd livet i fællesskab med andre

En vigtig måde at opnå sundhed på, er ved at indgå i aktiviteter med andre. Mange voksne kan føle sig ensomme eller kørt fast, hvis man altid ser de samme få mennesker. Derfor giver det god mening at dyrke en hobby – eller idræt, hvis fokus også skal være på det fysisk sunde – sammen med andre. F.eks. kan man opnå et fællesskab på et fodboldhold eller ved at være en del af et fællesskab, som dyrker samme interesse og livsstil – f.eks. crossfit, der er kendt for et kæmpe community.

Fællesskab får man dog også ved almindelige sjove aktiviteter. Det kunne f.eks. være ved at køre gokart, som du kan læse mere om på denne hjemmeside. Aktiviteter som denne vil frigive masser af endorfiner og skabe glæde, når man kører med sine venner og samtidig dyrker farten og konkurrencen.

Gør noget, der får grinet frem

Kroppen har faktisk behov for at grine! Det er nemlig sundt. Ikke bare for det mentale velvære, men også for kroppen. Når man griner, stiger blodtrykket en smule, for så at falde retur til det normale niveau. Det er naturligvis også godt for hjertet!

Desuden er det at grine ofte forbundet med gode minder, som er vigtigt for et godt liv.

Husk med andre ord, at det at være sund ikke er at leve fanatisk efter svært opnåelige forbilleder, men at leve almindeligt sundt, dyrker et fællesskab og huske at have det sjovt. Både fysisk og mental velvære er vigtigt.