Svært at vaske en patient?

Der vil altid være udfordringer forbundet med at bade en patient. Én af dem er, at hvad du ikke selv ville opfatte som for koldt eller for varmt vand, opfatter patienten måske som én af de to. Og hvad din hud godt kan tåle, hvad angår hvor hårdt du gnubber med en vaskeklud, er det ikke sikkert, en patient kan tåle. Du har altså hele tiden et andet menneskes mange præferencer at have i tankerne.

Hvad hvis en kropsdel ikke tåler vand?

Ved siden af det kommer, at nogle steder eller kropsdele måske slet ikke må vaskes. Det kan fx være tilfældet, hvis patienten har et CVK-kateter, eller hvis der er sår eller gips på arm eller ben. Her ender du ofte med at skulle sprede vandet med kirurgisk præcision for ikke at gøre de forkerte ting våde, hvis du da ikke har et overtræk eller en afdækning af en art at gøre brug af. Hvor finder du de ting?

Beskyt patienten bedre ved badning

Fx kan du finde badeovertræk til arm og ben hos Specific Care, der også sælger uniafdækninger, som virker ved at klæbe sig fast til kroppen, hvorved de kan bruges til at dække over katetre, sår og andre ting, der helst ikke bør komme i kontakt med vand – om der så er sæbe i det eller ej. Med et vandtæt badeovertræk kan du dels beskytte patienten bedre, og dels kan du lette arbejdsgange ved badning.

Giv omsorgspersonalet de rette redskaber

Oplever omsorgspersonalet det som noget nervepirrende at skulle bade patienter, der har arm eller ben lagt i gips? På et ortopædkirurgisk sengeafsnit er de nok vant til det, men andre steder kan det kræve nogle særlige redskaber at finde trygheden, der skal til for at gøre jobbet godt. Giver du dine ansatte badeovertræk og uniafdækninger at gøre brug af, så kan badningen forløbe mere vellykket.