XOCOLATL – Chokolade fra Christiansfeld

Det er honningkager og chokolade som er i højsæde hos XOCOLATL. Virksomheden fra Christiansfeld er en af de førende producenter af velsmagende chokolade, hvor udvælgelsen af råvarer og arbejdet med hver enkelt chokoladestykke er intenst. Der bruges udelukkende 100% naturlige farver. Alle fyldte chokolader er desuden glutenfri. I webshoppen på hjemmesiden kan du via ikonerne se, om det indeholder gluten eller er et vegansk produkt.

Et bredt sortiment af chokolade

Xocolatl har specialiseret sig i gaveæsker, hvor det blandt andet er chokoladefrø som hitter. Der udbydes eksklusive chokoladeæsker i samarbejde med Ronnie Holmen, som har stået bag flere af æskerne. En af dem er gaveæsken Crazy Lips, som er fyldt med syv stykker chokolade. Der er fire varianter i æsken, som består af lakridskaramel, nougat, chokoladekaramel eller saltkaramel. Kort sagt er der noget til enhver smag.

Smagsmæssigt er alle chokolader lavet, så de komplimenter hinanden tilsat masser af sønderjysk kærlighed.

I butikken finder du også seks forskellige slags fransk nougat. Xocolalts franske nougat indeholder 25% honning, og med hele 23% mandler, så er der garanti for sprødhed og smag i hvert eneste bid. Der er selvfølgelig ikke tilsat kunstige farvestoffer, men kun gode naturlige råvarer.

Snacks i lange baner

For dig med en sød tand er der også mange forskellige muligheder hos Xocolatl. Du finder sprøde spanske mandler, veganske vingummier eller lækre chokoladeovertrukne lakridser. Du kan købe grønne mini snackbar, hvor du får 70% mørk chokoladebar drysset med kakonibs.

Xocolatl i Jylland og København

Xocolatls chokoladeværksted er placeret i den historiske sønderjyske by, Christiansfeld. Byen er grundlagt af Brødremenigheden og er placeret på UNESCO’s verdenskulturarvsliste, og er bestemt et besøg værd, når du alligevel skal besøge Xocolatls butik. Foruden butikken i Christiansfeld kan du også få stillet din chokoladetrang i Haderslev og i Torvehallerne i København. Der er åbent dagligt fra kl. 10 i alle tre butikker.

Du kan også købe dine varer online. Hvis du bestiller for over 399 kr., så får du oven i købet gratis fragt med i handlen. Order i webshoppen bliver ekspederet dagligt, og der er en forventet leveringstid på 1-3. dage.

Xocolatl og Cocoa Horizons

Hos Xocolatls bruges der kun chokolade, der lever op til bæredygtighedsprincipperne fra Cocoa Horizons. Cocoa Horizons hjælper kakaobønderne rundt omkring i verden til at drive selvstændige farme med fokus på bæredygtighed og naturen.

Organisationen Cocoa Horizons arbejder derudover for at sikre bedre adgang til rent drikkevand, forbedre kvinders vilkår, og ikke mindst for at forhindre brugen af børnearbejde i plantagerne.