Sådan kan du komme i gang med træning mod knogleskørhed
Du har lige fået konstateret osteoporose, og det føles som et stort tilbageslag. Men bare rolig – du er ikke alene. Millioner af mennesker kæmper med denne tilstand hver dag, og der findes løsninger! En af disse løsninger er fysioterapi. Gennem fysioterapi kan du få mere styrke og forbedre din balance, hvilket hjælper dig med at håndtere osteoporose mere effektivt. Lad os se nærmere på, hvordan fysioterapi kan være til gavn for personer med osteoporosehold.
Hvad er fysioterapi og hvordan kan træning mod knogleskørhed hjælpe dig?
Først og fremmest – hvad er fysioterapi? Fysioterapi, også kendt som fysioterapi, indebærer, at man bruger øvelser til at genoprette bevægelser og forbedre styrke og fleksibilitet. Det bruges ofte til at behandle skader eller handicaps, men det kan også bruges til at hjælpe dem, der lever med kroniske lidelser som osteoporose. Fysioterapeuter kan udvikle personlige træningsplaner, der er skræddersyet til dine individuelle behov og evner. Det primære mål med disse øvelser er at øge knogletætheden ved at styrke musklerne omkring de knogler, der er påvirket af osteoporose. Dette hjælper med at reducere risikoen for brud på grund af en svækket knoglestruktur og forbedrer mobiliteten i led, der måske er blevet stive på grund af manglende brug. Nogle andre fordele omfatter øget fleksibilitet, bedre balance, forbedret kropsholdning, forbedret koordination, reduceret smerte og forbedret søvnkvalitet. Alt i alt er træning mod knogleskørhed en fantastisk løsning på et forfærdeligt problem!
Ernæring er vigtig når du går i gang med træning mod knogleskørhed
Ud over træning mod knogleskørhed og terapier som f.eks. fysioterapi til behandling af osteoporose spiller ernæring en vigtig rolle for at bevare stærke knogler. Spisning af fødevarer, der er rige på calcium, såsom mejeriprodukter (mælk, ost) og bladgrønt (spinat), hjælper med at opretholde knogletætheden og samtidig reducere risikoen for brud på grund af svage knogler. D-vitamin er også vigtigt, da det hjælper kroppen med at optage calcium korrekt; gode kilder omfatter fede fisk (laks), æg, svampe, berigede kornprodukter/havre/juice/mejeriprodukter osv., Det kan også være gavnligt at tage kosttilskud som ordineret af din læge, hvis kostkilderne ikke er tilstrækkelige. Selv om der endnu ikke findes nogen kur mod osteoporose, er der beviste måder, hvorpå du kan reducere dens virkninger på dit liv gennem ordentlig motion og kostændringer – og en måde er gennem fysioterapi! Med træning mod knogleskørhed, der styrker musklerne omkring dine knogler, samt sunde spisevaner, der giver vigtige vitaminer og mineraler som calcium og D-vitamin til stærke knogler, kan du minimere den indvirkning, som osteoporose har på dit daglige liv, betydeligt! Så tøv ikke – find en fysioterapeut med erfaring i at håndtere osteoporose i dag!